Sardynki z ziołami i cytryną
Sardynki z ziołami i cytryną mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 587 kalorii. Na $1.95 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz sardynki, majonez, pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać majonez można śledzić to danie główne z Mrożony Deser Cinco De Mayo jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to {Redux} morze to, czego Ci brakowało - sardynka w puszkach: proste tosty Sardynkowe, Sardynka Cytrynowo-Czosnkowa Fettuccine, oraz Sardynka cytrynowo-czosnkowa Fettuccine dla dwojga.
Instrukcje
Wymieszać składniki majonezu w małej misce; schłodzić. Gotować boczek, aż chrupiące w 12-in. patelnia, przełożyć na ręczniki papierowe, a tłuszcz zapasowy na patelni.
Skórkę sardynek gotować w tłuszczu (w razie potrzeby w 2 partiach) na średnim ogniu, aż będzie nieprzejrzysta, często wywracając patelnię i łyżeczkując tłuszcz nad rybą.
Rybę osuszyć na papierowych ręcznikach.
Roladki posmarować natką pietruszki szczypiorkiem majonezem.
Ułóż rukolę, pomidory, boczek i sardynki w rolkach i pokrój na pół.
* Poproś sprzedawcę ryb o czyszczenie i filetowanie sardynek lub zrób to sam (patrz "jak czyścić i Filetować sardynki" w sunset.com/smartseafood).