Sardynki smażone na patelni ze słodko-kwaśną cebulą, orzeszkami piniowymi i rodzynkami

Sardynki smażone na patelni ze słodko-kwaśną cebulą, orzeszkami piniowymi i rodzynkami
Smażone na patelni sardynki ze słodko-kwaśną cebulą, orzeszkami piniowymi i rodzynkami to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 815 kalorii, 60g białka, oraz 52g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.65 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pietruszkę z płaskim liściem, oliwę z oliwek, orzeszki piniowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać złote rodzynki można śledzić to danie główne z Kruszonka jabłkowa ze złotymi rodzynkami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Marynowane sardynki z koprem włoskim, rodzynkami i orzeszkami piniowymi, Smażone Bok Choy z karmelizowaną cebulą, złotymi rodzynkami i prażonymi orzeszkami piniowymi, oraz Makaron Z Koprem Włoskim, Sardynkami I Orzeszkami Piniowymi.

Instrukcje

1
Cebulę pokroić w cienkie półksiężyce.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2
Ocet i rodzynki połączyć w miarce. Sardynki dobrze opłukać wewnątrz i na zewnątrz, osuszyć papierowymi ręcznikami i zwinąć w mąkę, wytrząsając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardynkiSardynki
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
3
Rozgrzać 3 łyżki. olej na dużej patelni na średnim ogniu. Sardynki smażyć w 2 partiach, 1 1/2 minuty na stronę, uważając, aby nie rozgotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardynkiSardynki
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Przełożyć do dużego płytkiego naczynia lub półmiska i posypać 1/2 łyżeczki. sól (w razie potrzeby można warstwować sardynki).
Składniki, których będziesz potrzebować
SardynkiSardynki
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Wytrzyj patelnię do czysta ręcznikami papierowymi, wróć do ciepła i dodaj pozostały olej. Gdy olej jest gorący, dodać cebulę i pozostałe 1/2 łyżeczki. sól. Gotować, często mieszając, aż cebula będzie miękka, rumiana masa, 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodać ocet i rodzynki i gotować, mieszając od czasu do czasu, 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
7
Polać sardynkami i posypać orzeszkami piniowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
SardynkiSardynki
8
Marynować przez co najmniej 1 godzinę w temperaturze pokojowej, przykryć lub schłodzić do 4 dni.
9
Posypać natką pietruszki do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
10
* Zamówienie wstępne oczyszczone sardynki z sprzedawcy ryb.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardynkiSardynki
11
Make ahead: do 3 dni, przykryte i schłodzone.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia71
Magazyn