Sardynki Fig-Pecker: Sarde a Beccatico
Sardynki Fig-Pecker: Sarde a Beccatico może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 919 kalorii, 61g białka, oraz 63g tłuszczu każdy. Na $7.48 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś bułkę tartą, płatki chili, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 75%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Sardynki nadziewane / Sarde A Beccafico, Sarde En Saor (sardynki w stylu weneckim), oraz Pasta Con Sarde dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyjmij głowy sardynek i wyciągnij kręgosłupy i wnętrzności. Odstaw sardynki na bok. W małym rondlu podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Dodaj bułkę tartą. Smażyć na złoty kolor, o 3 protokół. Odstawić.
W dużej misce dodaj 3 pokrojone cytryny, 1 łyżkę cukru, 1 łyżeczkę soli, 3 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, 1/2 łyżki płatków chili i 2 łyżki posiekanej natki pietruszki.
Dobrze połączyć i odstawić na 1 godzinę.
Anchois, orzeszki piniowe i rodzynki drobno posiekać. W średniej wielkości misce do mieszania, połączyć 3/4 bułki tartej, anchois, orzeszki piniowe, rodzynki, pietruszka, i sól i pieprz, do smaku. Za pomocą drewnianej łyżki, wrzucić, aż dobrze wymieszane. Użyj tego nadzienia do nadziewania każdej sardynki, używając dłoni, aby delikatnie złożyć każdą rybę zamkniętą. Zabezpieczyć wykałaczkami.
Rzuć każdą sardynkę w kulkę, zaczynając od końca ogona. Delikatnie połóż sardynki obok siebie w naczyniu do pieczenia, trzymając je blisko, aby zachowały swój kształt.
Posypać solą. Rozsypać 6 liści laurowych w naczyniu.
Pozostałą bułkę tartą posypać sardynkami.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F
Połącz sok z pozostałej cytryny i 2 łyżki cukru.
Skropić sok z cukrem na sardynki.
Skropić pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek na naczyniu i piec, aż sardynki są gotowane, około 30 minut.
Sardynki podawać z sałatką cytrynową i posypać posiekaną natką pietruszki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryby można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Esperto Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 10 dolarów za butelkę.
![Esperto Pinot Grigio]()
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.