Sardynki Faszerowane Smażone
Nadziewane smażone sardynki mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 231 kalorii, 19g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 2,24 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli i pieprzu, pietruszka, pyłek kopru włoskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smażone sardynki z pikantnym sosem do maczania i smażonymi ziołami, Sardynki Nadziewane, oraz Sardynki nadziewane sycylijskie dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej miseczce wymieszaj rodzynki z sokiem z cytryny, cebulką, natką pietruszki, bułką tartą, posiekaną szynką i mielonym koprem włoskim. Doprawić solą i pieprzem. Otwórz sardynkę i umieść zaokrągloną łyżeczkę nadzienia z jednej strony ryby. Zamknąć sardynkę, mocno przyciskając połówki. Powtórz z pozostałymi sardynkami i nadzieniem.
Mąkę rozprowadzić w płytkiej misce.
Umieść jajka w innej płytkiej misce i ubić wodę do jaj. Sardynki zagrzebać w mące, a następnie zanurzyć w mieszaninie jajecznej, aby dokładnie pokryć, pozwalając nadmiar kapać. Sardynki ponownie zanurz w mące i otrząśnij nadmiar.
Na dużej patelni, ciepła 1/4 cala oliwy z oliwek, aż mieni się.
Dodać połowę sardynek i smażyć na umiarkowanie dużym ogniu, aż złoty kolor i chrupiące, o 2 protokół z boku.
Sardynki odcedzić krótko na papierowych ręcznikach i przełożyć na talerze. Powtórz z pozostałymi sardynkami.