Sardela z rozmarynem pieczona jagnięcina

Sardela z rozmarynem pieczona jagnięcina
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać anchois i rozmarynu pieczonej jagnięciny spróbować. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 5,26 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 459 kalorii, 60g białka, oraz 22g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jeśli masz półboneless nogi jagnięciny, pieprz, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 81% to danie jest super. Spróbuj Wolno pieczone baranie z anchois i rozmarynem, Ciasto z jagnięciną, rozmarynem i pieczonym czosnkiem, oraz Pieczona jagnięcina z rozmarynem z sokami z patelni dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Czosnek i anchois mielone i mash do pasty z dużym ciężkim nożem, a następnie wymieszać razem z olejem i rozmarynem w małej misce. Pat jagnięcina suche i przenieść, tłuszczu bok do góry, do stojaka na patelni. Zrób kilka małych 1-calowych szczelin w jagnięcinę nożem do parkowania, a następnie przetrzyj marynatę na całej powierzchni jagnięciny, wciskając marynatę w szczeliny. Marynować jagnięcinę, luźno przykrytą, w temperaturze pokojowej 1 godz.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
RozmarynRozmaryn
CzosnekCzosnek
Mięso MieloneMięso Mielone
JagnięcinaJagnięcina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Posyp jagnięcinę solą i pieprzem, następnie piecz, aż termometr włożony do najgrubszej części jagnięciny (prawie do kości, ale nie dotykając jej) zarejestruje 52° dla średnio rzadkich, 1 1/2 do 1 3/4 godziny (temperatury w cieńszych częściach nogi mogą rejestrować się do 160 ° f).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KościKości
JagnięcinaJagnięcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
3
Odstawić na 30 minut przed krojeniem.
1
Jagnięcinę można marynować, przykryć i schłodzić do 5 godzin. Doprowadzić do temperatury pokojowej, około 1 godziny, przed pieczeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagnięcinaJagnięcina
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia56
Magazyn