Sarasota ' s Minnesota Turkey, Mushroom and Wild Rice Soup
Sarasota ' s Minnesota Turkey, Mushroom and Wild Rice Soup to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 4. Na $4.05 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 625 kalorii, 27g białka, oraz 27 g tłuszczu. Jest idealny do Jesień. Mieszanka grzybów, czosnek, rozmaryn, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zupa Z Indyka, Grzybów I Dzikiego Ryżu, Dziki ryż z zupą grzybową, oraz Grzybowa Zupa Ryżowa.
Instrukcje
1
Podstawa zupy-w dużym garnku roztopić masło i dodać pory, cebulę, seler, koper włoski i czosnek i gotować na średnim ogniu, aż będzie lekko przezroczysty i miękki. Około 5 minut.Ryż --
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
2 Funty Różnorodnych Grzybów Leśnych Lub Dowolnych, Które Lubisz, Bez łodyżek I Pokrojonych W Plasterki
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Świeżo Posiekane Liście Estragonu Do Dekoracji
3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodać ryż prawo do mieszaniny warzyw i mieszać, aż dobrze połączone-następnie dodać bulion (start z 5 filiżanek; zawsze można dodać więcej, jak gotuje ryż), tymianek, rozmaryn, worcestershire i liść laurowy. Przykryć i gotować na małym ogniu (gotować na wolnym ogniu) około 30 minut, aż ryż będzie nieco miękki. Jeszcze raz, smak przypraw (sól i pieprz) i dodać więcej bulionu, jeśli to konieczne. To zależy od tego, jak cienka lub gruba lubisz zupę. Zupa ma jeszcze trochę więcej czasu na gotowanie, co pozwoli ryżu zakończyć gotowanie.Grzyby-w tym momencie dodaj wino sherry i grzyby i dalej gotuj kolejne 15-20 minut, aż ryż będzie miękki, a grzyby miękkie.Finish -- wszystko jest zrobione - teraz, aby zakończyć zupę. Najpierw dodać indyka lub kurczaka; i dodać śmietanę do zupy. Zwiększyć ogień do średniej i doprowadzić do lekkiego wrzenia, a następnie zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu przez 5 minut. Wymieszać i w razie potrzeby dodać dodatkowe przyprawy i świeżą pietruszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
3 łodygi Selera Przekrojone Na Pół
3
Serve -- Mój ulubiony sposób, aby służyć to jest z tosty Bagietka z roztopionym serem gruyere. Jeśli macie olej truflowy - mżnijcie trochę na wierzchu, to jest niebo. Lepiej być nie może! Smacznego!