Tri-Tip BBQ w stylu Santa Maria może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.37 za porcję. Jedna porcja zawiera 1005 kalorii, 27g białka, oraz 70 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Mieszanka pomidorków koktajlowych, papryka, pietruszka z płaskim liściem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać francuski chleb można śledzić to danie główne z Francuski Budyń Chlebowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tri-Tip W Stylu Santa Maria, Tri-Tip W Stylu Santa Maria, oraz Santa Maria Style Tri Tip dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Specjalne wyposażenie: 2 szklanki wiórów z czerwonego dębu, moczonych w wodzie przez co najmniej 2 godziny, takich jak marka Susy Q
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3
W małej misce, wymieszać granulowany czosnek, sól i pieprz razem i wcierać wszystko i do mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koszerne Marynaty
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Woda, Aby Umożliwić
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Odstawić na 30 minut w temperaturze pokojowej.
5
Przygotować grill węglowy do bezpośredniego i pośredniego średniego ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Dodać chipsy około 30 minut przed grillowaniem wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
7
Ustaw tri-tip na bezpośrednim ogniu, strona tłuszczu do góry i zapiekać, aż ładnie zbrązowieje, o 10 protokół. Odwróć się i przesmaruj drugą stronę.
8
Przesuń tri-tip na obszar pośredniego ogrzewania, pokrywy i grilla, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części rejestruje 130 stopni F, 20 do 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
9
Przenieś mięso na deskę do krojenia i pozostaw na co najmniej 15 minut. Pokroić mięso w poprzek ziarna.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Woda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
10
Podawać z fasolą Santa Maria Pinquito, pomidorowym smakiem i grillowanym francuskim chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Francuski
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
11
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Dodać boczek i gotować, aż złoty kolor i tłuszcz renderuje.
Dodać fasolę i boczek i gotować do ogrzania. Doprawić koszerną solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Umieścić w misce i top z kolendry lub pietruszki liści.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
16
Rozgrzej grill, aby uzyskać wysokie bezpośrednie ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
17
Pomidory wrzucić do oleju rzepakowego, doprawić solą i pieprzem i przelać do kosza grillowego. Grill, rzucając raz lub dwa razy, aż zwęglone ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
18
Usuń pomidory do innej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
19
Dodaj pietruszkę lub kolendrę, oliwę z oliwek, pastę czosnkową, chiles i cebulę. Wymieszać do połączenia i doprawić solą i pieprzem.
Odstawić w temperaturze pokojowej na co najmniej 30 minut przed podaniem.
21
Masło, czosnek, sól i pieprz rozgnieść w moździerzu i tłuczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I Tłuczki
22
Lekko posmarować pokrojoną stronę chleba olejem i doprawić solą i pieprzem. Pieczywo grillować, pokroić w dół, aż będzie złociste. Odwróć i kontynuuj gotowanie przez 30 sekund dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
23
Wyjąć z grilla, posmarować masłem czosnkowym i pokroić każdą połowę na 4 kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Czosnkowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
24
Ułóż kawałki na talerzu i rozetrzyj liście pietruszki na wierzchu.