Santa Maria-Style BBQ Tri-Tip

Santa Maria-Style BBQ Tri-Tip
Tri-Tip BBQ w stylu Santa Maria może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.37 za porcję. Jedna porcja zawiera 1005 kalorii, 27g białka, oraz 70 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Mieszanka pomidorków koktajlowych, papryka, pietruszka z płaskim liściem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać francuski chleb można śledzić to danie główne z Francuski Budyń Chlebowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tri-Tip W Stylu Santa Maria, Tri-Tip W Stylu Santa Maria, oraz Santa Maria Style Tri Tip dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Specjalne wyposażenie: 2 szklanki wiórów z czerwonego dębu, moczonych w wodzie przez co najmniej 2 godziny, takich jak marka Susy Q
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
3
W małej misce, wymieszać granulowany czosnek, sól i pieprz razem i wcierać wszystko i do mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koszerne MarynatyKoszerne Marynaty
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Odstawić na 30 minut w temperaturze pokojowej.
5
Przygotować grill węglowy do bezpośredniego i pośredniego średniego ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
6
Dodać chipsy około 30 minut przed grillowaniem wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
7
Ustaw tri-tip na bezpośrednim ogniu, strona tłuszczu do góry i zapiekać, aż ładnie zbrązowieje, o 10 protokół. Odwróć się i przesmaruj drugą stronę.
8
Przesuń tri-tip na obszar pośredniego ogrzewania, pokrywy i grilla, aż natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części rejestruje 130 stopni F, 20 do 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
9
Przenieś mięso na deskę do krojenia i pozostaw na co najmniej 15 minut. Pokroić mięso w poprzek ziarna.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
10
Podawać z fasolą Santa Maria Pinquito, pomidorowym smakiem i grillowanym francuskim chlebem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb FrancuskiChleb Francuski
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
11
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
12
Dodać boczek i gotować, aż złoty kolor i tłuszcz renderuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
13
Boczek wyjąć łyżką szczelinową na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
14
Dodać poblano i cebulę do tłuszczu boczku na patelni i gotować do miękkości, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego1/2 łyżeczki Posiekanego świeżego Tymianku Lub Suszonego
12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier12-15 Pomidorów, Umytych, Bez Skórki Przypominającej Papier
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
15
Dodać fasolę i boczek i gotować do ogrzania. Doprawić koszerną solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Umieścić w misce i top z kolendry lub pietruszki liści.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
16
Rozgrzej grill, aby uzyskać wysokie bezpośrednie ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
17
Pomidory wrzucić do oleju rzepakowego, doprawić solą i pieprzem i przelać do kosza grillowego. Grill, rzucając raz lub dwa razy, aż zwęglone ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Papryczka Chipotle, Grubo PosiekanaPapryczka Chipotle, Grubo Posiekana
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
18
Usuń pomidory do innej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
19
Dodaj pietruszkę lub kolendrę, oliwę z oliwek, pastę czosnkową, chiles i cebulę. Wymieszać do połączenia i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
20
Odstawić w temperaturze pokojowej na co najmniej 30 minut przed podaniem.
21
Masło, czosnek, sól i pieprz rozgnieść w moździerzu i tłuczku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
22
Lekko posmarować pokrojoną stronę chleba olejem i doprawić solą i pieprzem. Pieczywo grillować, pokroić w dół, aż będzie złociste. Odwróć i kontynuuj gotowanie przez 30 sekund dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
23
Wyjąć z grilla, posmarować masłem czosnkowym i pokroić każdą połowę na 4 kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło CzosnkoweMasło Czosnkowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Płatki WarzywnePłatki Warzywne
24
Ułóż kawałki na talerzu i rozetrzyj liście pietruszki na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego

Składniki

2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.boczek pokrojony w kostkę 1/4 calaboczek pokrojony w kostkę 1/4 cala1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki2puszkifasola pinquito lub pinto, odsączona, opłukana i ponownie odsączonafasola pinquito lub pinto, odsączona, opłukana i ponownie odsączona23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calapapryczka chipotle, grubo posiekanapapryczka chipotle, grubo posiekana6krewetki i żyłkiOliwa z oliwek lub olej rzepakowy, do szczotkowaniaOliwa z oliwek lub olej rzepakowy, do szczotkowania1kufelpomidorki koktajlowe, połówkipomidorki koktajlowe, połówki1BochenekChleb francuski, podzielony wzdłużnieChleb francuski, podzielony wzdłużnie591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża pietruszka z płaskim liściem lub kolendraposiekana świeża pietruszka z płaskim liściem lub kolendra23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekana świeża kolendra lub pietruszka z płaskim liściem, do dekoracjiposiekana świeża kolendra lub pietruszka z płaskim liściem, do dekoracji2goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany2goździkiczosnek, tłuczony na pastę z odrobiną soliczosnek, tłuczony na pastę z odrobiną soli23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calakoszerne marynatykoszerne marynaty2serrano lub Jalapeno chiles, drobno pokrojone w kostkęserrano lub Jalapeno chiles, drobno pokrojone w kostkę12 łyżeczki czosnku w proszkuRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy6krewetki i żyłkiSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprzSól koszerna i świeżo zmielony czarny pieprz591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1 butelka (750 ml) wina Cotes du Rhone lub innego wytrawnego czerwonego wina1( bakłażany)Cebula hiszpańska, drobno pokrojona w kostkęCebula hiszpańska, drobno pokrojona w kostkę1Garśćświeże liście pietruszki, do przybraniaświeże liście pietruszki, do przybrania1Poblano chile, drobno pokrojone w kostkęPoblano chile, drobno pokrojone w kostkę1smallsczerwona cebula, drobno pokrojona w kostkęczerwona cebula, drobno pokrojona w kostkę1wołowina tri-tip, najlepiej z odrobiną tłuszczu z jednej strony (około 2 1/2 funta)wołowina tri-tip, najlepiej z odrobiną tłuszczu z jednej strony (około 2 1/2 funta)2kijemasło niesolone, temperatura pokojowamasło niesolone, temperatura pokojowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Magazyn