Samosy o zapachu kminku z miętą Raita mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 244 kalorie, 8G białka, oraz 6G tłuszczu. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sól, mieloną kurkumę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%. Podobne przepisy to Samosy o zapachu kminku z miętą Raita, Sałatka z kurczaka z marchewką pachnącą kminkiem Raita, oraz Sałatka Raita Z Kminkiem I Miętą.
Instrukcje
1
Aby przygotować samosy, gotować ziemniaki i marchew we wrzącej wodzie 8 minut lub do miękkości; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Ziemniak
Woda
2
Rozgrzać olej w woku lub dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Dodaj cebulę na patelnię; gotować 10 minut lub aż lekko rumiane, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodać imbir, czosnek, i papryka; gotować 2 protokół, często mieszając. Wymieszać kminek i kolejne 5 składników (przez kurkumę); gotować 15 sekund, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Czerwona
Kurkuma
Czosnek
Imbir
Kminek
5
Dodaj mieszaninę ziemniaków, groch, kolendrę i sok, dobrze mieszając, aby połączyć; lekko ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
Ziemniak
Sok
Groch
6
Połowę nadzienia umieścić w robocie kuchennym; pulsować, aż grubo posiekane. Łyżka posiekane nadzienie do miski. Powtórz procedurę z pozostałym wypełnieniem.
Umieść 1 arkusz phyllo na dużej desce do krojenia lub powierzchni roboczej (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu); lekko pokryć sprayem do gotowania. Fold arkusz phyllo na pół wzdłuż, tworząc prostokąt 18 x 7 cali. Łyżka około 3 łyżki nadzienia na dolnym końcu prostokąta, pozostawiając 1-calową granicę. Złóż lewy dolny róg nad mieszaniną, tworząc trójkąt; trzymaj składane tam iz powrotem w trójkąt do końca paska phyllo. Tuck krawędzie pod trójkątem; lekko płaszcz szew z gotowania sprayu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
9
Umieścić Trójkąty, szew stronie w dół, 2 cale od siebie na blachy do pieczenia pokryte sprayem do gotowania. Powtórz procedurę z pozostałą filo, sprayem do gotowania i nadzieniem do postaci 16 samosas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
10
Piec w temperaturze 350 przez 13 minut z 1 blachą do pieczenia na Dolnym stojaku i 1 blachą do pieczenia na drugim stojaku od góry. Obracać blachy do pieczenia; piec dodatkowe 12 minut lub do samosas są lekko rumiane.
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować eseju Chenin Blanc Blend. Recenzenci bardzo to lubią z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 12 dolarów za butelkę.