Samosas z fety i kukurydzy cukrowej
Samosy z fety i kukurydzy cukrowej mogą być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pudełko z przepisami na przystawki. Ten przepis wegetariański lacto ovo służy 14 i kosztuje 64 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 139 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 82 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę kukurydzianą, olej roślinny, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 32%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Salsa z kukurydzy cukrowej, Salsa Z Kukurydzy Cukrowej, oraz Pieczenie Kukurydzy Cukrowej.
Instrukcje
Kukurydzę cukrową gotować na patelni z wrzącą wodą przez około 3 min.
Rozgrzać 2 łyżki oleju w woku lub dużej patelni. Wrzucić nasiona kminku i gotować, wstrząsając, przez około 30 sekund, aż nabierają orzechowego aromatu.
Dodać cebulę i gotować, aż zmięknie. Wymieszaj kukurydzę, garam masala, sok z limonki i fetę i gotuj przez 1 min, aż odparuje płyn. Pozostawić do ostygnięcia.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Wyłożyć arkusz filo i przeciąć na pół wzdłuż.
Posmaruj pozostałą część oleju, a następnie łyżkę 2 łyżki mieszanki kukurydzy cukrowej na wierzchu każdej połowy. Złóż każdy na Trójkąt. Powtórz z pozostałymi arkuszami filo, olejem (rezerwując około 1 łyżki) i mieszaniną.
Włóż mąkę kukurydzianą do małej miseczki i dodaj wystarczającą ilość wody, aby uzyskać cienką pastę.
Posmaruj pastę na trójkątnych krawędziach, aby uszczelki były bezpieczne. Samosy można w tym momencie zamrozić.
Umieść je na tacy wyłożonej folią spożywczą i zamrozić do twardości przed pakowaniem i uszczelnieniem.
Samosy wyłożyć na blachę do pieczenia. Gotować od razu, szczotkować blaty z zarezerwowanym olejem.
Piec przez 15 minut, aż złoty i chrupiące.
Polecane wino: Sparkling Rose, Wino Musujące
Samosa można łączyć z musującym różem i winem musującym. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santa Margherita Sparkling rosé. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
Santa Margherita Sparkling Rose
Eleganckie perfumy truskawek i cytrusów prowadzą do atrakcyjnego podniebienia z mieszanymi owocami jagodowymi, które pozostają na finiszu. To wino jest wspaniałe samo w sobie i dobrze pasuje do pikantnych przystawek, złożonych dań z owoców morza i wszystkiego, co pikantne. Elegancki mus odświeży Twoje podniebienie na następny kęs, a kontrastowanie bąbelków czymś miękkim lub kremowym może podnieść twój następny posiłek. Otwórz butelkę wraz z sufletem z koziego sera, przegrzebki z pieczonym czosnkiem i pesto lub wolno gotowane pikantne czerwone curry z kurczaka. Przynosi również wspaniały blask do świątecznego brunchu lub ulubionego bogatego deseru. Mieszanka: 55% Chardonnay, 40% Glera i 5% Malbec