Saltado de Vainitas (Peruwiańska fasola szparagowa z kurczakiem)
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Saltado de Vainitas (Peruwiańska fasola szparagowa z kurczakiem) może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 407 kalorii, 30g białka, oraz 18g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka rzymskich pomidorów, kurczaka, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%. Spróbuj El Pollo Inka ' s peruwiański Lomo Saltado (Naśladowca), Peruwiańska zielona fasola z czerwoną cebulą i pomidorami, oraz Kurczak Z Grilla W Stylu Peruwiańskim Z Zielonym Sosem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać połowę oleju rzepakowego w woku lub dużej patelni na średnim ogniu.
Podsmaż czosnek i papryki chile w gorącym oleju, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać kurczaka do woka. Wymieszać połowę sosu sojowego i połowę kminku do mieszanki kurczaka; gotować tylko, aż kurczak nie jest już różowy w środku, 5 do 7 protokół.
Przenieść mieszaninę do miski, zachowując niektóre z kapieli na patelni i powrócić do ciepła.
Rozgrzać pozostały olej na patelni z zatrzymanymi kroplami. Wymieszać cebulę z pozostałym sosem sojowym i kminkiem do mieszaniny oleju; gotować i mieszać, aż cebula będzie przezroczysta, o 5 protokół.
Dodać pomidory do mieszanki cebuli; gotować i mieszać, aż pomidory zaczną mięknąć, o 1 minutę.
Powrót mieszaniny kurczaka do wok; dodać fasolkę szparagową i ocet. Gotować i mieszać mieszaninę, aż fasolka szparagowa są miękkie, o 10 protokół. Doprawić solą i posypać kolendrą. wymieszać.