Salsa żurawinowo-Mango z chipsami drzewnymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na hor d ' oeuvre, więc spróbuj salsy żurawinowo-Mango z chipsami drzewnymi. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 39 kalorii. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 1% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 28. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką cebulę, żurawinę, szpinak i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Chipsy Jicama z salsą Mango, Ananas Mango Salsa + Domowe Chipsy Tortilla, oraz Truskawka Mango Salsa z cynamonowo-cukrowymi chipsami Tortilla.
Instrukcje
W dużym rondlu połączyć żurawinę, cukier i wodę. Gotować na średnim ogniu, aż jagody pop, około 15 minut.
Skrobię kukurydzianą i sok z limonki połączyć na gładką masę; dodać do mieszanki żurawinowej. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia.
Przełożyć do dużej miski; wymieszać z mango, jalapeno, cebulą, kolendrą i kminkiem. Super. Przykryć i schłodzić do podania.
Za pomocą 3-calowej foremki do ciastek w kształcie drzewa, Wytnij 10 kształtów drzew z każdej tortilli; umieść na niepasanych blachach do pieczenia.
Piec w temperaturze 375° przez 5-6 minut lub aż będzie chrupiący.
Wyjmij wióry na stojaki druciane, aby całkowicie ostygnąć.