Salsa z pomidorów zielonych
Nigdy nie można mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc wypróbuj Tomatillo Salsan. Ten przepis jest dla 9 osób i kosztuje 47 centów za porcję. Dbasz o sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, laktoovo-wegetariański i wegański przepis ma 150 kalorii , 3 g białka i 6 g tłuszczu na porcję. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Sprawdza się dobrze jako przystawka. Udaj się do sklepu i kup liście kolendry, ząbki czosnku, papryczkę jalapeno i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 27% . Ta ocena nie jest tak imponująca. Kiwi-Tomatillo Salsa Verde , polędwiczka wieprzowa z glazurą z mango-kiwi podawana z salsą Tomatillo i sos Tomatillo (salsa verde) są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj 4 szklanki wody.
Dodaj pomidory. Zmniejsz ogień; gotuj na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5 minut.
Umieść pomidory, pomidora, cebulę, jalapeno, kolendrę, czosnek, sok z limonki i przyprawy w robocie kuchennym. Przykryj i miksuj, aż się połączą.