Salsa z piernika owocowego z chrupiącymi chipsami cynamonowymi
Piernikowa Salsa z chrupiącymi chipsami cynamonowymi może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 52 kalorie, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 24 i kosztuje 19 centów za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Mieszanka masła, kolendry, tortille z mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Salsa owocowa z chipsami cynamonowymi, Salsa owocowa z chipsami cynamonowymi, oraz Fruit Salsa & Cinnamon Chips dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw sterowanie piekarnikiem na pieczenie.
Wymieszać cukier i cynamon.
Obie strony tortilli posmarować masłem, posypać mieszanką cukier-cynamon.
Każdą tortillę pokroić na 12 klinów.
Kliny tortilli umieścić w jednej warstwie w 2 patelniach o wymiarach 15x10x1 cali lub na 2 arkuszach ciasteczek. Broil 2 do 4 minut, obracając raz, aż chrupiące i złocisty brązowy. Całkowicie schłodzić, około 15 minut.
W średniej misce wymieszać pozostałe składniki.
Podawać salsę z frytkami.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest WindRacer Russian River Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
![WindRacer Russian River Pinot Noir]()
WindRacer Russian River Pinot Noir
Piękne aromaty sassafras, mocha i czarnej lukrecji pokazują wyjątkową, odważną osobowość Rosyjskiej doliny rzeki. Wyraźne smaki owoców brambly, słodkiego dębu i białego pieprzu prowadzą do szerokiego, zrównoważonego wina o przyjaznej dla żywności kwasowości. Ciepłe, słoneczne dni Russian River i chłodne, mgliste noce są optymalne dla Pinot Noir – wina mają świetną konsystencję i wagę, nie są przesadzone ani nie tracą naturalnej kwasowości. Klasyczne głębokie, ciemne aromaty i smaki Rosyjska Rzeka znana jest z połysku w tym winie.