Salsa Z Pieczonych Pomidorów
Salsa z pieczonych pomidorów może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 34 kalorie, 1G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 11. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Jest to tanie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Udaj się do sklepu i odbierz do 3 chiles jalapeño, pomidory śliwkowe, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Salsa de Molcajete (pieczony pomidor i zielona Salsa Chile), Salsa Z Pieczonych Pomidorów (Salsan Asada), oraz Pieczona Polędwica Wołowa Z Pieczoną Salsą Pomidorową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw sterowanie piekarnikiem na pieczenie. Lekko spryskaj arkusz ciastek sprayem do gotowania.
Umieścić pomidory i chiles na arkuszu cookie. Broil z góry 5 do 6 cali od ciepła 10 do 15 minut, obracając raz lub dwa razy, aż lekko zwęglone i pęcherze.
Umieść chiles w małej misce; odstawić do ostygnięcia.
Umieść pomidory w zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności; Zamknij torbę i odstaw 10 minut.
Piekarnik rozgrzać do 232°. W średniej misce, wrzucić cebulę i czosnek z olejem.
Przenieś na patelnię 15x10x1 cala.
Piec 10 minut, mieszając raz, aż złoty i miękki.
Wyjąć i wyrzucić wynika z chiles; umieścić chiles w robocie kuchennym.
Dodać cebulę i czosnek. Przykryć; proces aż drobno posiekane, skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby. Powrót mieszaniny do średniej miski.
Pomidory obrać na innej misce, aby złapać soki (Nie nasiona); rezerwy soku.
Umieścić pomidory w robocie kuchennym. Przykryć; procesować do grubo posiekanego.
Dodaj do mieszanki cebuli w misce; dobrze wymieszać. Wymieszać z sokiem pomidorowym, kolendrą, solą i octem. Przechowywać szczelnie przykryty w lodówce do 2 dni.
Podawać salsę w temperaturze pokojowej.