Salsa z frytkami
Salsan i chipsy to bezglutenowe i wegańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 8. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 105 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz kolendrę, tortille kukurydziane, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Plantain chips & salsa, Salsa jabłkowa z chipsami cynamonowymi, oraz Chipsy Jicama z salsą Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, wymieszać pomidory, cebula, jalapeno, kolendra. Doprawić solą i pieprzem. Przykryć folią i odstawić na 1 godzinę.
Podawać z chipsami Tortilla.
Wlać olej do dużego garnka o ciężkim dnie na głębokość około 2 cali.
Umieść termometr do głębokiego smażenia w garnku.
Podgrzać olej na średnim ogniu do 360 stopni F.
Tymczasem stos tortille, i pokroić stos na szóstych do żetonów.
Podnieście ciepło do góry. Pracując partiami, smaż chipsy, obracając je skimmerem lub łyżką szczelinową, aż do złotego koloru, około 2 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś wióry na wyłożoną papierowym ręcznikiem patelnię, aby osuszyć. (Przywróć olej do odpowiedniej temperatury między partiami.) Ostudzić i doprawić solą.