Salsa z awokado-Mango z pieczoną kukurydzą

Salsa z awokado-Mango z pieczoną kukurydzą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj salsy z awokado-Mango z pieczonymi chipsami kukurydzianymi. Jedna porcja zawiera 90 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 32 centów za porcję. Ten przepis z moich przepisów wymaga mango, sok z limonki, kolendry i soli koszernej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%. Podobne przepisy to Pieczona Salsa Tomatillo-Mango z przyprawionymi chipsami Tortilla, Pieczone krewetki Tacos z salsą Mango-awokado, oraz Rozjaśnione Quesadillas kukurydziano-fasolowe z salsą z awokado-Mango-Chipotle (wegetariańska / wegańska).

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ułóż kliny tortilla w jednej warstwie na blachach do pieczenia pokrytych sprayem do gotowania. Przykryć kliny sprayem do gotowania; posypać równomiernie 1/8 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania1 Mała Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Piec w 425 przez 8 minut lub do chrupkości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Połącz pozostałe 1/8 łyżeczki soli, awokado, mango, posiekaną kolendrę i sok, delikatnie podrzucając.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
AwokadoAwokado
SokSok
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
SólSól
5
Dekoruj gałązkami kolendry, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
6
Odstawić na 10 minut.
7
Podawać z frytkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
FrytkiFrytki

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Teutonic Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD z oceną 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD
Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD
Ta mieszanka "1787" Pinot Noir / Gamay jest przeciwną częścią naszej mieszanki" 459". Jedyną różnicą między dwoma winami (oba wykonane z tych samych owoców) są naczynia używane do ich produkcji. "1787" fermentowano i starzono w neutralnych dębowych beczkach. Różnica w smaku i zapachu jest niesamowita i wystarczy spróbować je obok siebie, aby zobaczyć na własne oczy. W roku 1787 wydano dekret o usunięciu wszystkich czerwonych odmian winorośli w dolinie Mozeli i zastąpieniu ich winoroślami Riesling. Z czasem prawo to zanikło, a czerwone odmiany powoli zostały ponownie posadzone w regionie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia9
Magazyn