Salsa Z Awokado
Salsa z awokado wymaga ok. 10 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 83 kalorie, 1G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz sól, scallion, sok z limonki, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Rozjaśnione Salsa Verde Chicken Enchiladas z ananasem awokado Salsa, Chrupiąca wieprzowina z salsą z awokado i salsą pomidorową, oraz Salsa Taquera-Smoky Chipotle Avocado Salsa.
Instrukcje
Podziel awokado na połowę, usuń pestki, a następnie, używając końcówki ostrego noża, wytnij linie w dół ciała każdej połowy, około 1/4 cala od siebie, a następnie taką samą w poprzek. Obróć połówki awokado na lewą stronę, lub w inny sposób uwolnij jasnozielone kostki do miski, a następnie zanurz się w szalotki, posiekane jalepenos, sól do smaku, sok z limonki i większość kolendry i wrzucić delikatnie wymieszać. Smak, aby zobaczyć, czy więcej soli jest potrzebne przed rozpraszaniem z pozostałą kolendry i biorąc do stołu.;
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. WindRacer Russian River Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
WindRacer Russian River Pinot Noir
Piękne aromaty sassafras, mocha i czarnej lukrecji pokazują wyjątkową, odważną osobowość Rosyjskiej doliny rzeki. Wyraźne smaki owoców brambly, słodkiego dębu i białego pieprzu prowadzą do szerokiego, zrównoważonego wina o przyjaznej dla żywności kwasowości. Ciepłe, słoneczne dni Russian River i chłodne, mgliste noce są optymalne dla Pinot Noir – wina mają świetną konsystencję i wagę, nie są przesadzone ani nie tracą naturalnej kwasowości. Klasyczne głębokie, ciemne aromaty i smaki Rosyjska Rzeka znana jest z połysku w tym winie.