Salsa Roja
Salsa Roja może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 3 i kosztuje 2,53 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 266 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 23 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz nasiona kolendry, oliwa z oliwek, chipotle chiles, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Z łyżeczką wynik 91% to danie jest super. Spróbuj Salsa Roja, Salsa Roja, oraz Salsa Roja dla podobnych receptur.
Instrukcje
Tear wszystkie chiles na duże kawałki i tosty je w dużej suchej patelni na średnim ogniu, aż zmienią kolor nieco, o 2 protokół.
Dodaj przyprawy i kontynuuj toast przez 2 do 3 minut, aż wszystko będzie pachnące.
Zdjąć z ognia i ostrożnie dodać około 1 filiżankę gorącej wody, aby po prostu pokrycie chiles. Podgrzać i gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut.
Pokrojone w ćwiartki pomidory, pokrojoną cebulę i całe ząbki czosnku układamy na tacy do pieczenia, równomiernie rozkładając.
Skropić dużą ilością oliwy z oliwek i dobrze doprawić solą i pieprzem oraz posypać gałązkami kolendry. Broil aż wszystko jest ładnie zwęglone, około 10 minut (chcesz dużo głębokiego, bogatego koloru, więc nie bój się, jeśli niektóre krawędzie stają się całkiem czarne).
Dodaj mieszaninę chile do blendera i puree.
Usuń mieszankę pomidorowo-cebulową z patelni i ostrożnie dodaj ją do blendera (będzie gorąca). Zmiksować na gładką masę (może być konieczne wykonanie 2 partii). Gdy wszystko jest puree, wlać mieszaninę z powrotem do garnka na małym ogniu dodając trochę wody, jeśli salsa jest zbyt gęsta. Wymieszać z cukrem i sokiem z limonki i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Przełożyć do dużej miski i podawać.