Salsa Pomidorowa Zwęglona
Spalona Salsa pomidorowa może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis ma 181 kalorii, 1G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 71 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, kolendrę, jalapeños i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Salsa Pomidorowa Zwęglona, Grillowany stek ze zwęgloną salsą pomidorową, oraz Frita z cukinii z salsą pomidorową.
Instrukcje
Char pomidory na grillu, aż skóra jest ciemnobrązowy.W międzyczasie czosnek i cebulę natrzeć olejem i piec w 350-stopniowym piekarniku przez 20 minut.Podziel wysuszone chiles na środku i usuń nasiona, używając końcówki noża, aby poluzować, jeśli to konieczne.
Dodaj suszone chili do garnka czosnku i cebuli i kontynuuj pieczenie przez 5-7 minut.
Umieść wszystkie składniki w plastikowym pojemniku i przecier blenderem. Salsa może pozostać tak grube, jak chcesz.Doprawić solą i dostosować do własnych upodobań
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Cuvaison Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."