Salsa Pomidorowa-Serrano
Salsa pomidorowo-Serrano może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 171 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 3. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka kolendry, pomidorów śliwkowych, soku z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to bardzo przystępna cena przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Salsa pomidorowa-serrano, Pomidor, Cebula I Serrano Chile Salsa, oraz Smokey Filet z Serrano-Papaya Salsan i Serrano-Mint-Cilantro Chutney.
Instrukcje
Połączyć pomidory i chiles w mediumbowl.
Włożyć mieloną cebulę do sitka; spłukać pod zimną wodą przez 10 sekund.
Dobrze odcedzić i dodać do miski z pomidorami.Wymieszaj kolendrę i sok z limonki. Sezon z soltem.
Podawać z chipsami tortilla. DO AHEAD: Canbe wykonane 1 dzień do przodu. Przykryć i schłodzić (salsawil będzie gorętszy im dłużej siedzi).
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 58 dolarów za butelkę.
![Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir]()
Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir
Rocznik 2016 ich Emerald Ridge Pinot jest szczególnie skupiony i żywy, pięknie prezentując swoje zielone korzenie Doliny. Jasne aromaty wiśni, pudełka cygar i ciasta rabarbarowego wiodą drogę, a po czasie w kieliszku pojawiają się ciemniejsze zapachy jagód, jeżyn i kwiatu malin. Pikantne nuty tymianku, kardamonu i goździków zapewniają dodatkową warstwę złożoności. Usta są pełne pluszowych owoców czereśni/jagód, prowadzone na jędrnych taninach, dając wino, które sprawia, że wracasz po więcej. Ciasto z ciemnej wiśni z przyprawą gałki muszkatołowej odbija się echem w energetycznym finiszu. Słone, pikantne nuty dojrzałego koziego cheddaru wydobywają słodkie owoce w winie, podobnie jak pikantna dymiona przeszklona szynka lub grzybowa bruschetta.