Salsa Pomidorowa Dymna
Przepis Smoky Tomato Salsa może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. Na 67 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 137 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz wióry drzewne, sól, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Salsa dymna pomidorowo-pieprzowa, Smoky Tomato-Chipotle Salsa, oraz Grillowany łosoś z dymną salsą pomidorową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrębki moczyć w wodzie 30 minut; dobrze spuścić.
Przygotuj grill do pośredniego grillowania, podgrzewając jedną stronę do niskiego poziomu i pozostawiając jedną stronę bez ciepła. Utrzymuj temperaturę grilla na poziomie 200 do 22
Ułożyć zrębki na rozgrzanych węglach.
Umieść jednorazową patelnię z folii aluminiowej na nieogrzewanej stronie grilla.
Wlać 2 szklanki wody na patelni. Wieszak na grill z natryskiem do gotowania i miejsce na grillu.
Umieścić pomidory i pieprz na ruszcie grillowym na patelni foliowej po nieogrzanej stronie. Zamknąć pokrywę; gotować 50 minut.
Pomidory i pieprz wyjąć z grilla; wyrzucić łodyżkę z pieprzu.
Umieść pomidory, pieprz, sok z limonki, majeranek i czosnek w robocie kuchennym; proces 1 minutę lub do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wlać mieszaninę do średniej miski; wymieszać cebulę, kolendrę i sól. Przykryć i schłodzić co najmniej 45 minut przed podaniem.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Można spróbować Willamette Valley Vineyards cały klaster różowe Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.