Salsa Pieczona Poblano
Pieczona Salsa Poblano może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 138 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, oliwki, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia łyżka lita wynik 80%. Podobne przepisy to Pieczony Tomatillo-Salsa Poblano, Ananas i pieczona Salsa Poblano, oraz Pieczone Poblano i Salsa pomidorowa.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery. Upiec chiles pod brojlerem, aż zwęglone na całym.
Przenieść do miski, przykryć folią i pozostawić na parze przez 5 minut. Skórki, łodygi i nasiona chiles, a następnie pokroić je w 1/3-calową kostkę. W misce, połączyć chiles z pomidorami, cebula, oliwki, kolendra, oliwa z oliwek i sok z limonki. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać i podawać.
Make Ahead: salsę można schłodzić na noc. Aby uzyskać świeży smak, dodaj kolendrę tuż przed podaniem.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Cuvaison Pinot Noir. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
![Cuvaison Pinot Noir]()
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."