Salsa pieczona kukurydziano-pieprzowa
Pieczona Salsa kukurydziano-pieprzowa może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 48 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i podnieś paprykę, cebulę, ząbek czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pieczona Salsa z czerwonej papryki i kukurydzy, Crunchy corn & pepper salsa, oraz Salsa Z Papryką Kukurydzianą.
Instrukcje
Paprykę i kukurydzę posmarować 1 łyżeczką oleju i posypać 1/4 łyżeczki soli.
Umieścić paprykę i kukurydzę na stojaku grillowym pokrytym natryskiem do gotowania. Grill papryka 5 minut lub do crisp-przetargu, obracając od czasu do czasu.
Usunąć paprykę z grilla. Grill kukurydza 10 minut lub do lekko rumiane, obracając od czasu do czasu. Lekko schłodzić. Kostkę papryki.
Posiekać ziarna z kłosów kukurydzy; odrzucić kolby.
Połącz paprykę, kukurydzę, 1 łyżeczka oleju, 1/4 łyżeczki soli, skórkę pomarańczową i pozostałe składniki w misce i dobrze wymieszaj.
Podawać w temperaturze pokojowej.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Winnica Alexana Revana Pinot Noir z oceną 4,7 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
![Alexana Revana Vineyard Pinot Noir]()
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.