Salsa Mango-Limonka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu meksykańskich przepisów, więc spróbuj Salsan z mango i limonką. Ten przepis służy 4 i kosztuje 81 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 64 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 45 minut. Jeśli masz kolendry, sól, papryka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 59%. Spróbuj Hamburgery Salsa Z Limonką Mango, Ryba z chilli, mango i salsą limonkową, oraz Biała ryba z salsą limonkową Mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
Skórka limonki, aby uzyskać 1/2 łyżeczki skórki; umieścić skórkę w misce. Obrać i pokroić limonki; grubo posiekać segmenty i dodać do skórki. Wymieszać z mango i pozostałymi składnikami; odstawić na bok, aż będzie gotowy do podania.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir z 4.9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 58 dolarów za butelkę.
Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir
Rocznik 2016 ich Emerald Ridge Pinot jest szczególnie skupiony i żywy, pięknie prezentując swoje zielone korzenie Doliny. Jasne aromaty wiśni, pudełka cygar i ciasta rabarbarowego wiodą drogę, a po czasie w kieliszku pojawiają się ciemniejsze zapachy jagód, jeżyn i kwiatu malin. Pikantne nuty tymianku, kardamonu i goździków zapewniają dodatkową warstwę złożoności. Usta są pełne pluszowych owoców czereśni/jagód, prowadzone na jędrnych taninach, dając wino, które sprawia, że wracasz po więcej. Ciasto z ciemnej wiśni z przyprawą gałki muszkatołowej odbija się echem w energetycznym finiszu. Słone, pikantne nuty dojrzałego koziego cheddaru wydobywają słodkie owoce w winie, podobnie jak pikantna dymiona przeszklona szynka lub grzybowa bruschetta.