Salsa Kukurydziana Z Grilla
Przepis grillowana kukurydza Salsa może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 52 minuty. Ten przepis służy 8. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 201 kalorii, 5G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Sprawdza się jako niedroga przystawka dla 4 Lipca. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jeśli masz liście bazylii julienne, kłosy kukurydzy, ocet winny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Halibut Grillowany zawinięty w łuskę kukurydzianą z salsą kukurydzianą, Grillowana Salsa kukurydziano-fasolowa z pieczonymi chipsami kukurydzianymi, oraz Po prostu Grillowany stek z grillowaną kukurydzą i salsą z Czarnej Fasoli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Obficie posmarować kukurydzę oliwą z oliwek i dobrze doprawić solą i pieprzem. Grillować, obracając co kilka minut, aż do jasnego złota i ugotować, około 12 minut.
Ostudzić i odciąć jądra. Odrzuć kolby.
Pomidory rdzeń i pokroić małe X na dnie każdego.
Posmarować oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem, i umieścić na grillu, x stronie w dół, z dala od bezpośredniego ciepła. Przykryj grilla i gotuj, aż pomidory zaczną zmiękać, ale nie zostaną ugotowane przez całą drogę (lub roztopią się przez ruszt!), około 15 minut. Odstawić na bok, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, a następnie obrać.
Pomidory pokroić na pół w poprzek i wycisnąć sok i nasiona przez sito do miski. Rezerwy soki i posiekać miąższ.
Cebulę włożyć do niereaktywnej miski i wymieszać z 2 łyżkami octu.
Niech marynować, aż kolor się zmieni, o 10 protokół.
Do kukurydzy dodać pokrojone pomidory, sok pomidorowy, cebulę, bazylię i 1/3 szklanki oliwy z oliwek. Dobrze rzucaj. Smak do przypraw i dostosować z solą, pieprzem i pozostałym octem. Salsa najlepiej jeść tego samego dnia, ale będzie przechowywać, przykryte i schłodzone, dzień lub tak.
Podawać z chipsami tortilla lub jako dodatek do tacos.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Teutonic Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD]()
Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD
Ta mieszanka "1787" Pinot Noir / Gamay jest przeciwną częścią naszej mieszanki" 459". Jedyną różnicą między dwoma winami (oba wykonane z tych samych owoców) są naczynia używane do ich produkcji. "1787" fermentowano i starzono w neutralnych dębowych beczkach. Różnica w smaku i zapachu jest niesamowita i wystarczy spróbować je obok siebie, aby zobaczyć na własne oczy. W roku 1787 wydano dekret o usunięciu wszystkich czerwonych odmian winorośli w dolinie Mozeli i zastąpieniu ich winoroślami Riesling. Z czasem prawo to zanikło, a czerwone odmiany powoli zostały ponownie posadzone w regionie.