Salsa Kukurydziana Pieczona
Prażona kukurydza Salsan jest bezglutenowe i wegańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 116 kalorii. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka kłosów kukurydzy, pietruszka z płaskim liściem, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Salsa Prażona-Kukurydziana, Salsa Kukurydziana Pieczona, oraz Salsa Kukurydziana Pieczona.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery lub przygotuj ogień węglem drzewnym i spal na szary popiół.
Umieść kukurydzę na patelni do pieczenia lub grilla ustawionego około 6 cali od źródła ciepła. Gotować, obracając często, aż ziarna zmiękną i lekko rumiane, około 10 minut.
Ostudzić, a następnie odciąć ziarna z każdego ucha (będziesz miał około 3 szklanki).
W dużej misce połącz ziarna kukurydzy, pomidory, cebulę, oliwę z oliwek, ocet, sól, pieprz i sos Tabasco.
Dodać natkę pietruszki i dobrze wymieszać. Schłodzić, aż będzie gotowy do podania.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować WindRacer Russian River Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 60 dolarów za butelkę.
![WindRacer Russian River Pinot Noir]()
WindRacer Russian River Pinot Noir
Piękne aromaty sassafras, mocha i czarnej lukrecji pokazują wyjątkową, odważną osobowość Rosyjskiej doliny rzeki. Wyraźne smaki owoców brambly, słodkiego dębu i białego pieprzu prowadzą do szerokiego, zrównoważonego wina o przyjaznej dla żywności kwasowości. Ciepłe, słoneczne dni Russian River i chłodne, mgliste noce są optymalne dla Pinot Noir – wina mają świetną konsystencję i wagę, nie są przesadzone ani nie tracą naturalnej kwasowości. Klasyczne głębokie, ciemne aromaty i smaki Rosyjska Rzeka znana jest z połysku w tym winie.