Need a bezglutenowa i wegańska przystawka? Salsa jabłkowo-żurawinowo-granatowa może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 92 kalorie, 1G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz wino, żurawinę, jabłko granny smith i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Cracklin ' - świeża szynka piknikowa z salsą jabłkowo-żurawinowo-granatową, Salsa jabłkowo-granatowa, oraz Chipotle Quinoa słodkie ziemniaki Tacos z pieczoną żurawiną granat Salsa dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Doprowadzić cukier, wino i wodę do wrzenia w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Zdjąć z ognia; dodać żurawinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
3
Odstawić 20 minut i odcedzić.
4
Przenieść do miski. Wymieszać pokrojone w kostkę jabłko i sok z limonki i wymieszać z żurawiną. Wymieszaj z pestkami granatu, orzechami włoskimi, skórką pomarańczową i pietruszką. Stopniowo wymieszać z oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Granatu
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Biały Chleb, Pokrojony W Cienkie Kromki (około 18 Kromek)
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Burn Cottage Cashburn Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.