Salsa bakłażanowo-pomidorowo-miętowa
Bakłażan i Salsa pomidorowo-miętowa mogą być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis służy 4 i kosztuje 85 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 66 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Jest to bardzo przystępne ceny przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pieprzu, bakłażany, oliwa z oliwek extravirgin i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony bakłażan z pomidorem i miętą, Bakłażan, Tahini, Pomidor + Miętowe Crostini, oraz Bakłażany z salsą pomidorowo-Chipotową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój każdy bakłażan na pół wzdłuż. Lekko score wycięte boki bakłażana.
Umieść bakłażana, przyciąć boki w dół, na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania. Grill 20 minut lub do bardzo przetargu, obracając od czasu do czasu. Miąższ miąższu z połówek bakłażana i umieścić na sitku nad miską. Odrzuć peelingi.
Odstawić miąższ na 1 godzinę lub aż ostygnie i dokładnie osuszyć. Wyrzucić płyn. Grubo masować miąższ i umieścić w małej misce. Wymieszać pomidora i pozostałe składniki.
Podawać w temperaturze pokojowej, mieszając tuż przed podaniem.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować jest Teutonic Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
![Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD]()
Krzyżacki Gamay Pinot Noir Blend 1787 AD
Ta mieszanka "1787" Pinot Noir / Gamay jest przeciwną częścią naszej mieszanki" 459". Jedyną różnicą między dwoma winami (oba wykonane z tych samych owoców) są naczynia używane do ich produkcji. "1787" fermentowano i starzono w neutralnych dębowych beczkach. Różnica w smaku i zapachu jest niesamowita i wystarczy spróbować je obok siebie, aby zobaczyć na własne oczy. W roku 1787 wydano dekret o usunięciu wszystkich czerwonych odmian winorośli w dolinie Mozeli i zastąpieniu ich winoroślami Riesling. Z czasem prawo to zanikło, a czerwone odmiany powoli zostały ponownie posadzone w regionie.