Salmon con Salsa de Mandarina y aguacate (łosoś z mandarynką i salsą z awokado)

Salmon con Salsa de Mandarina y aguacate (łosoś z mandarynką i salsą z awokado)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj łososia con salsa de Mandarina y aguacate (łosoś z mandarynką i salsą z awokado). Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 582 kalorie, 37g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na $5.59 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 106 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Mieszanka soku z limonki, oliwy z oliwek, soku i skórki z 1 mandarynki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z limonki można śledzić to danie główne z Sok Żurawinowo-Pomarańczowy Slushee jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Salmón con Salsa de Mandarina (łosoś z sosem mandarynkowym), Papas con Salsa de Aguacate (ziemniaki z sosem awokado), oraz Grillowany łosoś z salsą z awokado dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić marynatę: wymieszać sok z mandarynek, skórkę, sól pieprz, miód i oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MandarynekSok Z Mandarynek
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
2
Wlej to do dużej plastikowej torby na zamek błyskawiczny, włóż filety z łososia do torby i włóż do lodówki, aby schłodzić na 1 godzinę.Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Linia mała blacha do pieczenia z pergaminem. Ułóż łososia na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
3
Piec, aż łosoś jest gotowane przez, O 8 do 10 protokół. Odstawić do ostygnięcia na 10 minut.Do salsy: obrać i przyciąć końce z każdej mandarynki. Za pomocą noża do parkowania, przeciąć wzdłuż membrany po obu stronach każdego segmentu.Uwolnij segmenty i dodaj je do małej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkaMandarynka
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj awokado, czerwoną cebulę, oliwę z oliwek, kolendrę, sok z limonki, mielony kminek, sól i czerwony pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kminek MielonyKminek Mielony
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
5
Wymieszać i odstawić.Łyżka salsy na wierzchu łososia lub podawać z boku jako akompaniament.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia93
Magazyn