Salade Niçoise jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 danie główne. Ten przepis służy 4. Na 2,45 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 512 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odebrać sól, musztarda dijon, sałata rzymska, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Salade Niçoise, Salade Nicoise, oraz Salade Nicoise.
Instrukcje
1
Ziemniaki umieścić w średnim rondlu osolonej wody i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 5 minut, a następnie wymieszać fasolę. Kontynuuj gotowanie, aż fasola i ziemniaki będą miękkie, o 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Dodatki (opcjonalnie)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dokładnie odcedzić. Gdy ziemniaki są wystarczająco chłodne, aby je obrać i pokroić w ćwiartki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
3
W międzyczasie, w szklance lub misce ze stali nierdzewnej, ubić razem ocet, musztardę, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Dodać olej powoli, ubijając. W dużej szklanej lub ze stali nierdzewnej misce, wrzucić romaine z 1/4 szklanki winegret, a następnie przenieść do talerza lub poszczególnych talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
W tej samej misce, wrzucić ziemniaki z 1 łyżką vinaigrette i stos je na górze romaine. Powtórz z fasolką szparagową i jajkami, rzucając każdy z 1 łyżką vinaigrette, a następnie układając go na romaine. Ułóż anchois, kapary, tuńczyk, pimientos i oliwki w stosach na sałacie. Podaj Pozostałe vinaigrette przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
1 Funt Ugotowanych Krewetek, Przekrojonych Wzdłuż Na Pół
Starty Parmezan, Do Podania
Cienko Pokrojona Papryka Pimento Lub Pieczona Czerwona Papryka
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Ostry Cheddar, Pokrojony W Kostkę
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
1 Szklanka Złotych Rodzynek, Grubo Zmielonych
Ciasto Kukurydziane
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Mandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Rekomendacja wina: na elegancki wieczór na patio, dlaczego nie wyciągnąć wszystkich przystanków i cieszyć się świątecznym szampanem ros z tą klasyczną sałatką. Zwodniczo wysoka kwasowość szampana kontrastuje z bogactwem tuńczyka, jednocześnie stając na czele sosu vinegary tang.
Składniki, których będziesz potrzebować
Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników)