Sake-gotowane na parze małże z imbirem, Miso i szpinakiem
Need a pescatarian hor d ' oeuvre? Sake-gotowane na parze małże z imbirem, Miso i szpinakiem może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 649 kalorii. Na 3,73 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka Małży, chłopski chleb, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć chleb można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Chleb Bananowy jako deser. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to sake-gotowane na parze małże, Sake-Gotowane Na Parze Małże, oraz Sake-Gotowane Na Parze Małże.
Instrukcje
Pieczywo posmarować oliwą z oliwek i przełożyć na blachę do pieczenia. Pieczywo kilka centymetrów od ciepła, obracając raz, przez 2 protokół, aż złoty i tosty. Lekko natrzeć cały ząbek czosnku na tosty.
W dużym, głębokim garnku rozgrzej 1/4 szklanki oliwy z oliwek.
Dodać szalotkę, pokrojony czosnek i imbir, doprawić lekko solą i pieprzem i gotować na dużym ogniu, mieszając, aż czosnek zmięknie i lekko rumiane, o 3 protokół.
Dodać małże i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Dodaj sake, przykryć i parować małże, aż się otworzą, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś małże do 4 głębokich misek, odrzucając wszelkie małże, które się nie otwierają.
Dodaj masło, miso i szpinak do bulionu, wirując i potrząsając garnkiem, aż masło stopi się, a szpinak zwiędnie. Powoli wlej bulion na małże, zatrzymując się, zanim dotrzesz do ziarna na dnie garnka.
Małże podawać z grzankami czosnkowymi.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.