Sajgonki z krewetkami i dipem jogurtowo-ogórkowym to przystawka dla peskatarian . Za 1,38 dolara za porcję przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 16 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 13 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 417 kalorii . Jeśli masz pod ręką papierki do sajgonek, pieczarki, olej chili i kilka innych składników, możesz je przygotować. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, ale jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Można się nim cieszyć o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Super Bowl . Jest on sponsorowany przez Foodnetwork. Jest to budżetowy przepis dla fanów kuchni wietnamskiej. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 22 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 37% . Ta ocena jest raczej słaba. Podobne przepisy znajdziesz w artykułach Łatwe w przygotowaniu sajgonki , Wegetariańskie sajgonki bezglutenowe z sosem orzechowym w stylu tajskim i Pieczone sajgonki w cieście filo .
Instrukcje
1
Wymieszaj wszystkie składniki w małej misce. Przykryj i wstaw do lodówki do momentu użycia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z Wermutu
2
Na wiosnę
3
Bułki: W misce robota kuchennego zmiksuj szalotkę, czosnek i marchewkę, aż do uzyskania drobnych kawałków.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Słonina Wieprzowa
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
10 Białych Bułek Obiadowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Winegret Z Wermutu
4
Dodaj grzyby i miksuj, aż będą grubo posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
5
Dodaj krewetki, cukier, sos sojowy, sól i pieprz. Miksuj pulsacyjnie, aż krewetki będą pokrojone na kawałki o wielkości ok. 0,5 cm.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
6
Połóż papier do sajgonek na powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako Dodatek
7
Posmaruj brzegi roztrzepanym jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
8
Nałóż czubatą łyżkę nadzienia około 2,5 cm od najbliższej krawędzi
9
obwoluta.
10
Rozłóż nadzienie na wałek o długości około 4 1/2 cala i szerokości około 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
11
Nałóż na wierzch czubatą łyżkę ugotowanego makaronu. Zagnij bliższy brzeg ciasta na nadzienie. Zagnij prawy i lewy brzeg ciasta na nadzienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Gotowany
12
Zwiń sajgonki ciasno i ułóż je szwem do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, aż będą gotowe do pieczenia. Powtórz z pozostałymi sajgonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako Dodatek
10 Białych Bułek Obiadowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
13
W rondlu o wysokich ściankach rozgrzej olej roślinny na średnio-wysokim ogniu, aż termometr do smażenia w głębokim tłuszczu wskaże temperaturę 190°C. Smaż sajgonki partiami przez 2 do 3 minut, od czasu do czasu obracając, aż się zarumienią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
10 Białych Bułek Obiadowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
14
Osączyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
15
Przekrój sajgonki na pół po przekątnej i przełóż na półmisek.