Sajgonki Z Krewetkami

Sajgonki Z Krewetkami
Jeśli masz około 50 minut spędzić w kuchni, sajgonki z krewetkami mogą być ogromne bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian przepis do wypróbowania. Ten hor d ' oeuvre ma 225 kalorii, 7G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Za 99 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. Jeśli masz pod ręką zieloną cebulę, kapustę, krewetki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co nie jest takie niesamowite. Sajgonki Z Krewetkami, Sajgonki Z Krewetkami, oraz Sajgonki Z Krewetkami są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W małym rondelku połącz brązowy cukier, skrobię kukurydzianą i granulki bulionowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Granulki BulionoweGranulki Bulionowe
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Ubij w wodzie i occie, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Dodaj zielony pieprz, pimientos, sos sojowy, czosnek i imbir. Doprowadzić do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia
Cienko Pokrojona Papryka Pimento Lub Pieczona Czerwona PaprykaCienko Pokrojona Papryka Pimento Lub Pieczona Czerwona Papryka
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
4
W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą, cukier i sól. Dodaj sos sojowy do uzyskania gładkości; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Na dużej patelni lub woku smaż krewetki i czosnek w 1 łyżeczce oleju, aż krewetki staną się różowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Usuń i utrzymuj ciepło.
7
Smażyć kapustę, grzyby, kasztany wodne i marchewkę na pozostałym oleju przez 2-3 minuty lub do momentu, gdy marchewka będzie chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania KokosówWoda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania Kokosów
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
8
Wymieszaj mieszankę skrobi kukurydzianej i dodaj na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
9
Dodaj krewetki i zieloną cebulę; odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
10
Z jednym rogiem opakowania do bułek do jajek skierowanym do siebie, umieść 1/3 szklanki mieszanki krewetek tuż poniżej środka opakowania. Przykryj pozostałe opakowania wilgotnym ręcznikiem papierowym, aż będą gotowe do użycia. Złóż dolny róg nad wypełnieniem. Zwilżyć pozostałe krawędzie opakowania wodą. Złóż boczne rogi w kierunku środka nad wypełnieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
11
Zwiń sprężynę mocno, naciskając końcówkę, aby uszczelnić. Powtarzam.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
12
Na patelni elektrycznej lub frytkownicy rozgrzej olej do 37
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
13
Smaż sajgonki po kilka na raz przez 3-5 minut lub na złoty kolor, od czasu do czasu obracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
14
Odcedź na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
15
Podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem

Składniki

110opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgepakowany brązowy cukierpakowany brązowy cukier140opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgedrobno rozdrobniona kapustadrobno rozdrobniona kapusta4Batoniki toffi Heatholej rzepakowy, podzielonyolej rzepakowy, podzielony64opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgerozdrobniona marchewkarozdrobniona marchewka0Batoniki toffi Heathgranulki bulionowe z kurczakagranulki bulionowe z kurczaka11 łyżka suszonego oreganomrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy2Batoniki toffi Heathmrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy1Batoniki toffi Heathmielony świeży piernikmielony świeży piernik961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekane świeże grzybydrobno posiekane świeże grzyby2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone4zielona cebula, cienko pokrojonazielona cebula, cienko pokrojona75opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgedrobno posiekany zielony pieprzdrobno posiekany zielony pieprz11 łyżka suszonego oreganosos sojowy o obniżonej zawartości sodusos sojowy o obniżonej zawartości sodu22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzusos sojowy o obniżonej zawartości sodusos sojowy o obniżonej zawartości sodu12krewetki i żyłkiOlej do smażenia na głębokim tłuszczuOlej do smażenia na głębokim tłuszczu57opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgesłoik pokrojony w kostkę pimientos, osuszonysłoik pokrojony w kostkę pimientos, osuszony1201 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa0Batoniki toffi Heath5 cukierków waflowych Necco, podzielonych5 cukierków waflowych Necco, podzielonych340opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeniegotowane średnie krewetki, obrane, deveined i posiekaneniegotowane średnie krewetki, obrane, deveined i posiekane128-caloweowijarki do jajek lub chińskich sajgonek (6-8 cali)owijarki do jajek lub chińskich sajgonek (6-8 cali)1Batoniki toffi Heathpasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezimna wodazimna woda1131 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekane kasztany wodnedrobno posiekane kasztany wodne

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Wino musujące i musujące różowe to moje najlepsze typy na sajgonki. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. J. J. Prum Bernkasteler Badstube Spatlese Riesling z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
J. J. Prum Bernkasteler Badstube Spatlese Riesling
J. J. Prum Bernkasteler Badstube Spatlese Riesling
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn