Sajgonki Z Krewetkami

Sajgonki Z Krewetkami
Jeśli masz około 50 minut spędzić w kuchni, sajgonki z krewetkami mogą być ogromne bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian przepis do wypróbowania. Ten hor d ' oeuvre ma 225 kalorii, 7G białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Za 99 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. Jeśli masz pod ręką zieloną cebulę, kapustę, krewetki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 31%, co nie jest takie niesamowite. Sajgonki Z Krewetkami, Sajgonki Z Krewetkami, oraz Sajgonki Z Krewetkami są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W małym rondelku połącz brązowy cukier, skrobię kukurydzianą i granulki bulionowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Granulki BulionoweGranulki Bulionowe
RamięRamię
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Ubij w wodzie i occie, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
3
Dodaj zielony pieprz, pimientos, sos sojowy, czosnek i imbir. Doprowadzić do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia
Cienko Pokrojona Papryka Pimento Lub Pieczona Czerwona PaprykaCienko Pokrojona Papryka Pimento Lub Pieczona Czerwona Papryka
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
4
W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą, cukier i sól. Dodaj sos sojowy do uzyskania gładkości; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Na dużej patelni lub woku smaż krewetki i czosnek w 1 łyżeczce oleju, aż krewetki staną się różowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Usuń i utrzymuj ciepło.
7
Smażyć kapustę, grzyby, kasztany wodne i marchewkę na pozostałym oleju przez 2-3 minuty lub do momentu, gdy marchewka będzie chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania KokosówWoda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania Kokosów
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
8
Wymieszaj mieszankę skrobi kukurydzianej i dodaj na patelnię. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Dodaj krewetki i zieloną cebulę; odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
10
Z jednym rogiem opakowania do bułek do jajek skierowanym do siebie, umieść 1/3 szklanki mieszanki krewetek tuż poniżej środka opakowania. Przykryj pozostałe opakowania wilgotnym ręcznikiem papierowym, aż będą gotowe do użycia. Złóż dolny róg nad wypełnieniem. Zwilżyć pozostałe krawędzie opakowania wodą. Złóż boczne rogi w kierunku środka nad wypełnieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
11
Zwiń sprężynę mocno, naciskając końcówkę, aby uszczelnić. Powtarzam.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
12
Na patelni elektrycznej lub frytkownicy rozgrzej olej do 37
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
13
Smaż sajgonki po kilka na raz przez 3-5 minut lub na złoty kolor, od czasu do czasu obracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
14
Odcedź na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
15
Podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka

Składniki

1101 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.pakowany brązowy cukierpakowany brązowy cukier1401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.drobno rozdrobniona kapustadrobno rozdrobniona kapusta4Batoniki toffi Heatholej rzepakowy, podzielonyolej rzepakowy, podzielony641 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.rozdrobniona marchewkarozdrobniona marchewka0Batoniki toffi Heathgranulki bulionowe z kurczakagranulki bulionowe z kurczaka12 łyżeczki czosnku w proszkumrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy2Batoniki toffi Heathmrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy1Batoniki toffi Heathmielony świeży piernikmielony świeży piernik961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekane świeże grzybydrobno posiekane świeże grzyby2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone4zielona cebula, cienko pokrojonazielona cebula, cienko pokrojona751 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.drobno posiekany zielony pieprzdrobno posiekany zielony pieprz12 łyżeczki czosnku w proszkusos sojowy o obniżonej zawartości sodusos sojowy o obniżonej zawartości sodu23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasos sojowy o obniżonej zawartości sodusos sojowy o obniżonej zawartości sodu12krewetki i żyłkiOlej do smażenia na głębokim tłuszczuOlej do smażenia na głębokim tłuszczu571 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.słoik pokrojony w kostkę pimientos, osuszonysłoik pokrojony w kostkę pimientos, osuszony1201 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa0Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.niegotowane średnie krewetki, obrane, deveined i posiekaneniegotowane średnie krewetki, obrane, deveined i posiekane128-caloweowijarki do jajek lub chińskich sajgonek (6-8 cali)owijarki do jajek lub chińskich sajgonek (6-8 cali)1Batoniki toffi Heathsok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezimna wodazimna woda1131 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekane kasztany wodnedrobno posiekane kasztany wodne

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Wino musujące i musujące różowe to moje najlepsze typy na sajgonki. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. J. J. Prum Bernkasteler Badstube Spatlese Riesling z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
J. J. Prum Bernkasteler Badstube Spatlese Riesling
J. J. Prum Bernkasteler Badstube Spatlese Riesling
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn