Sajgonki Wołowe Hoisin
Hoisin Beef sajgonki to bezmleczne hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.61 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 242 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 6 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni wietnamskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać liście kolendry, liście kolendry, marchew i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Kurczak awokado sajgonki z dipem orzechowym Hoisin, Sajgonki krewetkowe z dipem orzechowym Hoisin, oraz Sajgonki krewetkowe z sosem do zanurzania Hoisin.
Instrukcje
Czosnek umieścić w blenderze; miksować do zmielenia.
Dodać imbir i kolejne 5 składników. Zmiksować na gładką masę.
Umieścić wołowinę w dużej plastikowej torbie do przechowywania zip-top; wlać mieszaninę czosnku, uszczelnić torbę i schłodzić 6 godzin lub przez noc.
Usuń wołowinę z marynaty, odrzucając marynatę. Pokroić mięso na sucho.
Rozgrzać olej w dużej ciężkiej patelni na dużym ogniu. Podsmaż wołowinę 3 minuty z każdej strony lub do chrupkości i ciemnobrązowego.
Przenieś do deski do krojenia i pozostaw 10 minut. Pokrój ziarno na paski o grubości 1/8 cala.
Makaron celofanowy moczyć w gorącej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Napełnij płytką płytkę ciasta lub patelnię ciepłą wodą. Zwilż ręcznik kuchenny wodą, wytrzyj do sucha i połóż na powierzchni roboczej. Przesuń 1 papier ryżowy do wody i zanurz na kilka sekund lub do momentu, gdy zacznie mięknąć.
Wyjąć z wody i umieścić na ręczniku.
U podstawy koła ułożyć liść sałaty. Na wierzchu szczypta makaronu celofanowego, kilka plastrów mango, paski ogórka, paski marchwi i 1 pasek wołowiny. Ostrożnie owinąć rolkę od dołu do góry, utrzymując rolkę tak mocno, jak to możliwe. Po 1 kompletnej rolce umieść kilka liści kolendry i liści mięty na opakowaniu. Pociągnij boki opakowania (jak burrito) i kontynuuj owijanie, aż rolka będzie bezpieczna.
Umieścić na bardzo lekko nasmarowanym talerzu i przykryć folią; powtórzyć z pozostałymi opakowaniami i nadzieniem. Rolki pokroić na pół po przekątnej i od razu podawać z sosem hoisin-Peanut Dipping.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, wino. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino]()
Dry Creek Vineyard Dry Chenin Blanc, Wino
To piękne wino jest cudownie spójne rocznik po roczniku. Otrzymujemy najwyższej jakości owoce Chenin Blanc z rancza Wilsona w Clarksburgu, co pozwala nam produkować wyraziste, dopracowane i pyszne wino. Na początku Zawirowania aromaty białej gruszki, ananasa i banana wyrastają do przodu ze szklanki. Na podniebieniu wino jest orzeźwiające smakami dojrzałej mandarynki i brzoskwiń. Odczucia w ustach są żywe, ale bogate i mają subtelną kremowość. Fermentacja w 100% ze stali nierdzewnej gwarantuje świeżość owoców, które fani tego wina docenili przez lata. To kwintesencja letniego napoju i idealne wino do połączenia ze świeżymi ostrygami!