Sajgonki

Sajgonki
Przepis sajgonki może zaspokoić Twoje Wietnamskie pragnienie w okolicy 1 godzina. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 176 kalorii. Ten przepis służy 15. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako bardzo przystępna przystawka dla Wiosna. Udaj się do sklepu i odbierz alt, sos ostrygowy, grzyby shiitake i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 211 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Sajgonki Rakowe, Chrupiące Sajgonki, oraz Sezamowo-Kurczak Sajgonki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połącz sos ostrygowy, Shaoxing, skrobia ziemniaczana, sos sojowy, biały pieprz i sól w małej misce i ubijać razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
Sos OstrygowySos Ostrygowy
Biały PieprzBiały Pieprz
Sos SojowySos Sojowy
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać olej sezamowy i imbir i smażyć, aż będzie pachnący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
ImbirImbir
4
Dodać mieloną wieprzowinę i podsmażyć, używając krawędzi szpatułki, aby rozbić mięso na małe okruchy. Gdy mięso jest gotowane, dodać cebulę, marchew, seler, i grzyby shiitake i nadal mieszać smażenia, aż marchew są głównie gotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
5
Dodaj kapustę napa i makaron szklany i kontynuuj smażenie, aż kapusta zostanie w większości ugotowana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron CelofanowyMakaron Celofanowy
Kapusta NapaKapusta Napa
KapustaKapusta
6
Dodać sos i smażyć, aż nie zostanie płyn.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
7
Niech ta mieszanka ostygnie. Dodać trochę kleju, czesając 3 łyżki mąki z 3 łyżkami wody. Obierz opakowania i rozłóż je tak, jak na zdjęciu z około 1/2 " opakowania poniżej. Ułatwia to malowanie kleju na kilku owijkach jednocześnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
8
Rozprowadź klej za pomocą tulejki do ciasta wzdłuż górnych krawędzi opakowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
9
Umieścić około 1/3 szklanki temperatury pokojowej napełniania około 2 cale nad dolnym rogu opakowania. Ciasno zwinąć owijkę i napełnić w połowie drogi.Złóż lewą krawędź na prawo do krawędzi wypełnienia, a następnie złóż prawą krawędź nad. Sztuką jest lekko zwężenie fałdy, aby Otwarta klapa była nieco węższa niż dno rolki, ponieważ stworzy to dobre uszczelnienie i zapobiegnie klapom ciasta, które zaproszą olej do rolki. W tym momencie powinien wyglądać trochę jak otwarta koperta. Zakończyć, kontynuując toczenie, aż klapa uszczelni się o rolkę. Aby zrobić sos słodko-kwaśny, w małym rondlu ubić wodę, ocet, cukier, keczup, skrobię ziemniaczaną i sól, aż nie będzie grudek. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia stale mieszając, aż sos zgęstnieje. Przygotuj stojak wyłożony ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Skrobia ZiemniaczanaSkrobia Ziemniaczana
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
OcetOcet
CiastoCiasto
CukierCukier
WodaWoda
RolkaRolka
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Wlać około 2 " oleju roślinnego do ciężkiego dna garnka i podgrzać do 320 stopni F. smażyć springrolls kilka na raz, uważając, aby nie przeludnić garnek. Odwracaj je często,aby równomiernie brązowały. Gdy osiągną równomierny kolor opalenizny, przenieś sajgonki do stojaka i pozwól im spuścić. Powtórz z resztą sajgonek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Field Recordings Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Field Recordings Chenin Blanc
Field Recordings Chenin Blanc
Smaki muszli ostryg, jabłek granny smith, rumianku i żonkila.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje15
Ocena Zdrowia1
Magazyn