Sałatka ze szpinakiem na ciepło z pomidorami
Ciepła sałatka szpinakowa z pomidorami może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 78 kalorii, 1G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 20 i kosztuje 38 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, cukier, donice pekan, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ciepły Przepis Na Sałatkę Quinoan I Szpinak Z Pomidorami Winogronowymi, Ciepła sałatka z ciecierzycy z pomidorami, oraz Sałatka Z Pieczarkami Na Ciepło Nadziewane Pomidory.
Instrukcje
Linia płytka patelnia z folią; odstawić.
Rozłóż cukier na dnie małej patelni nonstick; top z orzechami. Gotować na średnim i małym ogniu 5 min. lub do momentu całkowitego stopienia cukru i złocistego brązu, przechylając patelnię, aby równomiernie rozprowadzić cukier, jeśli to konieczne. Mieszaj, aż orzechy będą równomiernie pokryte. Natychmiast rozprowadzić na przygotowanej patelni; całkowicie ostudzić.
Pomidory w mikrofalówce i dressing w misce do mikrofalówki na wysokości 3 min. lub do momentu, aż pomidory lekko zmiękną i dressing zostanie podgrzany, mieszając po 2 min.
Talerz przykryć szpinakiem, na wierzch polać mieszanką pomidorową, serem śmietankowym, cebulą i orzechami. Wrzucić lekko przed podaniem.