Sałatka Ze Świeżych Buraków
Sałatka ze świeżych buraków może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 188 kalorii, 8G białka, oraz 13g tłuszczu. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 115 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jeśli masz boczek, groszek, ser feta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 75%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Sałatka Ze Świeżych Buraków, Sałatka z buraków z rukolą i świeżym Pecorino, oraz Sałatka Z Pieczonych Buraków Ze Świeżym Serem, Prażonymi Pistacjami I Pist dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść buraki w rondlu z wystarczającą ilością wody, aby pokryć o 1 cal; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż buraki są łatwo przebite widelcem, o 30 protokół.
Tymczasem, gotować boczek w dużym, głęboka patelnia na średnim ogniu, aż równomiernie rumiane, o 10 protokół; przenieść boczek na papierowym ręcznikiem wyłożonym talerzu do drenażu, zastrzegając kapieli z boczku na patelni. Z grubsza posiekać boczek i odstawić.
Dodać osuszone buraki i czerwony chard Szwajcarski do reserved boczek kapie; przykryć patelnię, miejsce na średnim ogniu, i gotować, aż chard jest miękka, 3 do 5 protokół. Wymieszać posiekany boczek i mrożony groszek do mieszanki buraków; kontynuować gotowanie, aż groszek się ugotuje, około 5 minut.
Posypać serem feta, wymieszać.