Sałatka ze śliwkami i szpinakiem na gorąco
Gorąca Sałatka Śliwkowo-szpinakowa to bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.31 za porcję. Jedna porcja zawiera 155 kalorii, 6G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz małe liście szpinaku, cukier, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Sałatka Z Gorącym Kurczakiem, Smażony Lucjan z pomidorami śliwkowymi i szpinakiem, oraz Ptysie z soczewicy i szpinaku z dipem Śliwkowo-daktylowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić boczek w poprzek na kawałki 1/4 cala. W 10-do 12-calowej patelni, często mieszać boczek aż rumiane, 4 do 5 protokół. Łyżką szczelinową przełożyć boczek do osuszenia na ręcznikach. Rezerwy 2 łyżki kapieli na patelni.
Wrzuć szpinak do dużej miski. Opłukać i wsypać śliwki i pokroić w plasterki o grubości 1/2 cala.
Ustaw patelnię z kroplami na dużym ogniu.
Dodać musztardę, ocet i cukier; wymieszać, a następnie dodać śliwki.
Podgrzać do wrzenia, około 1 minuty; raz obrócić śliwki.
Gorącą mieszankę śliwkową zalać szpinakiem.
Wymieszać i unieść widelcem do sałatek i łyżką.
Posypać boczkiem i dodać sól do smaku.