Sałatka z zieleni mniszka lekarskiego z winegretem migdałowym i suszoną ricottą

Sałatka z zieleni mniszka lekarskiego z migdałowym winegretem i suszoną ricottą może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 196 kalorii, 3G białka, oraz 19g tłuszczu. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz sól, pieprz, ocet z czerwonego wina i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Detoksykująca Sałatka z mniszka lekarskiego i gorzkiej zieleni z estragonem-cytrynowym winegretem, Suszony Favan I Puree Ziemniaczane Z Zielenią Mniszka Lekarskiego, oraz Łosoś wędzony na gorąco z sałatką z jabłek, suszonych wiśni, orzechów laskowych i zieleni oraz winegret jabłkowy.
Instrukcje
Wytnij wszelkie twarde łodygi z zieleni i przyciąć wszelkie zwiędłe, żółte lub twarde liście. Umyć i osuszyć zgodnie ze wskazówkami na stronie 6
Warzywa można przygotować do kilku godzin wcześniej i przechowywać, luźno przykryte czystym ręcznikiem, w lodówce.
Aby zrobić dressing, połączyć oliwę z oliwek, 2 łyżki prażonych migdałów, ocet i miód w blenderze i zmiksować na gładką masę.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Zieleninę umieścić w dużej misce, doprawić solą i pieprzem i zalać sosem. Wrzuć dobrze i podziel Ubrane zielenie między sześć talerzy, montując je na środku talerza.
Posypać pozostałe 2 łyżki prażonych migdałów i top z wiórkami ricotta salata.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
Od kuchni włosko-amerykańskiej Lidii by Lidia Matticchio Bastianich Copyright (c) 2001 by Lidia Matticchio Bastianich Published by Knopf.Lidia Bastianich jest gospodarzem niezwykle popularnego programu PBS "Lidia' s Italian-American kitchen " i właścicielem restauracji w Nowym Jorku, Kansas City i Pittsburghu. Również autorka włoskiego stołu Lidii i kuchni włosko-amerykańskiej Lidii, mieszka w Douglaston w Nowym Jorku. Dziennikarstwo Jaya Jacoba pojawiło się w wielu czasopismach krajowych.Z Wydania Trade Paperback.