Sałatka z wołowiny i papai z sosem sojowym tamaryndowca
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc daj Seared beef & papaya salad with Tamarind soy dressing a try. Jedna porcja zawiera 556 kalorii, 39g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 2 i kosztuje 6,41 zł / porcja. Mieszanka steków wołowych z polędwicy, brązowy cukier, chili i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 32 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest świetne. Sałatka sojowo-imbirowa z wołowiną i makaronem z sosem orzechowym, Sałatka ogórkowo-kapustna z sosem Tamaryndowym, oraz Sałatka szpinakowa z sosem Tamaryndowym i Pappadamowymi grzankami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Dobrze doprawić stek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
2
Podgrzej lekko naoliwioną patelnię lub patelnię. Podsmaż steki przez 2 minuty z każdej strony, a następnie wyjmij i pozostaw na 5 minut. Po wypoczęciu cienko pokroić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
3
Składniki dressingu wymieszać z 1 łyżką wody, aż cukier się rozpuści. Na półmisku ułożyć szpinak, wołowinę, papaję, zioła, ogórek, dymkę i chilli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dymka
Gałązki Kopru Włoskiego
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Zwykły Ananas
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4
SOS zalać połową sałatki i posypać chrupiącą cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
5
Podawać pozostały dressing z boku lub zapisać do zrobienia kolejnej sałatki.
Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Winnica Foley Estate Sta. Rita Hills Chardonnay z oceną 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 27 dolarów za butelkę.