Sałatka z soczewicy z jajkami na miękko
Need a bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawki? Sałatka z soczewicy z miękkimi jajkami może być super przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 282 kalorie, 17g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jeśli masz dziecko rukola, sól koszerna, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Wiosenne zielone warzywa i całe jajka na miękko jajka, Vanill, Jajka gotowane na miękko i karczochy w bulionie, oraz Friseé z boczkiem i jajka na miękko gotowane przepis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ułożyć soczewicę w średnim rondlu. Przykryć wodą do 3 cali powyżej soczewicy; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, i gotować 20 minut lub aż soczewica są miękkie.
Dodaj wodę do dużego rondla na głębokość 3 cali; doprowadzić do wrzenia.
Dodać jajka; gotować 5 minut i 30 sekund.
Drenaż. Zanurz jajka w lodowatej wodzie; odstawić na 5 minut.
Połącz olej, ocet, musztardę, czosnek, sól i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu w średniej misce, mieszając trzepaczką. Odstawić 2 łyżki mieszanki oleju.
Dodaj soczewicę, papryka, cebula, i seler do pozostałej mieszaniny oleju; wrzucić delikatnie do herbu.
Miejsce zarezerwowane 2 mieszanki oleju łyżki i rukola w dużej misce; wrzucić do herbu.
Umieścić około 3/4 szklanki mieszaniny soczewicy i około 1 szklanki mieszaniny rukoli na każdej z 6 płyt.
Jajka pokroić na pół wzdłuż; na wierzchu każdej porcji z 2 połówkami jaj.
Posypać równomiernie pozostałym 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu.