Sałatka z sardeli i pieczonej papryki z kozim serem
Sałatka z sardeli i pieczonej papryki z kozim serem to pescatarian przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 253 kalorie, 11g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, ocet winny, popękane sycylijskie oliwki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka pomidorowa z kozim serem i pieczoną papryką, Kozi ser w Phyllo z sałatką z pieczonej papryki, oraz Sałatka z fasoli woskowej, pieczonej papryki i pomidorów z kozim serem.
Instrukcje
Piecz paprykę bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub pod brojlerem, aż wszystko zwęglone; przenieść do obramowanej blachy do pieczenia i ostudzić. Wyrzucić skórę, łodygi i nasiona; pokroić paprykę w paski o szerokości 1 cala.
W misce wymieszać oliwki, anchois, kapary, rozmaryn, ocet i 2 łyżki oliwy z oliwek. Złożyć w paski pieczone-pieprz.
Rozpal grilla. Grill chleb na dużym ogniu, aż lekko zwęglone i chrupiące, 30 sekund na stronę. Każdą kromkę chleba lekko natrzeć ząbkiem czosnku i skropić oliwą z oliwek.
Ułóż kozi ser na dużym talerzu i ułóż grillowany chleb obok.
Podawać z sałatką z sardeli i papryki.