Sałatka z pszenicy Bulgur, daktyli i klementynki
Sałatka z pszenicy Bulgur, daktyli i klementynki może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Jedna porcja zawiera 867 kalorii, 31g białka, oraz 26g tłuszczu. Na $2.96 za porcję, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jeśli masz klementynki, mielone ziele angielskie, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 100 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia znakomity spoonacular wynik 99%. Podobne przepisy to Masło Orzechowe I Data" Jelly " Bulgur Wheat, Sałatka Migdałowo-Daktylowa Bulgur Z Sofrito, oraz Sałatka Pszenna Bulgur.
Instrukcje
Do dużej miski włożyć pszenicę bulgur i przyprawy, doprawić solą i zalać 140 ml wrzącej wody. Przykryć folią spożywczą i pozostawić na 10 minut. Puch widelcem, następnie dodaj posiekane daktyle, natkę pietruszki, ciecierzycę i większość migdałów.
Wlać składniki dressingu do szklanego słoika z dopasowaną pokrywką i dodać przyprawy. Dobrze wstrząsnąć i zalać sałatkę.
Tuż przed jedzeniem wymieszaj szpinak, wierzch z plasterkami Klementynki i rozetrzyj z pozostałymi migdałami.
Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.