Sałatka z przegrzebka i szpinaku z ciepłym sosem
Przegrzebek i szpinak Sałatka z ciepłym sosem może być tylko danie główne szukasz. Jedna porcja zawiera 244 kalorie, 13g białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.46 za porcję. Jeśli masz paprykę, papryka, przegrzebki bay, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka Z Przegrzebka I Szpinaku Z Sosem Chili Waniliowym, Sałatka Szpinakowa Z Ciepłym Sosem Boczkowym, oraz Sałatka Szpinakowa Z Ciepłym Sosem Boczkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Boczek gotować na dużej patelni, aż chrupiące; usunąć i osuszyć na ręcznikach papierowych, zastrzegając kapiele na patelni. Podsmażyć szalotkę i czosnek w gorących kapiących do miękkości.
Spuścić olej z patelni, zastrzegając 1 łyżeczkę.
Podgrzać 1 łyżeczkę oleju na średnim ogniu. Gotować przegrzebki w partiach 3 do 4 protokół.
Usuń przegrzebki z patelni; odstawić.
Dodać czerwoną paprykę i 7 kolejnych składników. Wymieszać, poluzowanie brązowe bity od dołu patelni. Gotować około 5 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Dodać boczek i przegrzebki; gotować do ogrzania przez.
Umieść szpinak w dużej salaterce i wrzuć przegrzebki i ciepły dressing.
Uwaga na wino: "Domdechant Werner Riesling ($2
z Niemiec lub Chateau d ' Orschwihr Riesling Rangen (3 dolary
z (Alzacji) Francji są typy. Te wina wspaniale komponują się z boczkiem i owocami morza-częściej przygotowywane razem, niż mogłoby się wydawać. Wino przyniesie równowagę ciała do naczynia."--Franklin Ferguson, dyrektor ds. wina i kierownik baru, Citrine restaurant, Los Angeles, CA.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki można łączyć z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Trentadue La Storia Chardonnay]()
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.