Sałatka z pomarańczy i buraków
Sałatka z pomarańczy i buraków może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i lacto ovo wegetariański przepis ma 239 kalorii, 4G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać buraki, ocet winny, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis z Simply Recipes ma 376 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Spróbuj Sałatka Z Buraków I Pomarańczy, sałatka z buraków i mandarynek, oraz Sałatka z buraków, truskawek i pomarańczy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotować buraki: można albo gotować lub upiec buraki. Aby zagotować buraki, przykryć nieobrane buraki wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut lub do momentu, gdy buraki można łatwo przebić widelcem.
Jeśli wolisz upiec buraki zamiast gotować je, owinąć nieobrane buraki w folię aluminiową i piec je w piekarniku w temperaturze 204° przez godzinę lub do czasu zakończenia. (Zobacz nasz przepis na Prażone buraki.)
Po ugotowaniu pozwól burakom osiągnąć temperaturę pokojową i usuń ich skórki. Pokroić lub poćwiartować.
Jeśli masz czas, umieścić je w małej misce i marynować je w połowie oleju i octu dressing.
Dodać opatrunek: podczas gotowania buraków, zrobić opatrunek, umieszczając wszystkie składniki opatrunku w słoiku. Uszczelnić i wstrząsnąć, aż opatrunek będzie dobrze wymieszany.
Skomponuj sałatkę: Skomponuj poszczególne talerze sałatkowe z rukolą, kilkoma plastrami pomarańczy, kilkoma burakami, kilkoma plastrami czerwonej cebuli i kilkoma posiekanymi orzechami włoskimi.
Jeśli chcesz dodać trochę koloru, delikatnie dodaj kilka plastrów pomarańczy do soku z buraków z miski buraków.
Niech pomarańcze wchłonąć kolor buraków i użyć w sałatce.
Posypać sos na poszczególnych sałatek.