Sałatka z pieczonych słodkich ziemniaków i zielonej cebuli
Sałatka z pieczonych słodkich ziemniaków i zielonej cebuli to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 334 kalorie, 4G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz zieloną cebulę, oliwę z oliwek, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Grillowana Sałatka z zielonej cebuli i słodkich ziemniaków z ciepłym Chèvre, Sałatka z pieczonych słodkich ziemniaków i cebuli, oraz Sałatka z pieczonych słodkich ziemniaków, kopru włoskiego i cebuli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Ziemniaki i zieloną cebulę posmarować oliwą z oliwek. Ziemniaki pieczemy do miękkości. Smażyć zieloną cebulę, aż zmięknie. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, pokroić ziemniaki w 1-calową kostkę i drobno posiekać zieloną cebulę.
W dużej misce, ubij razem pozostałą 1/2 szklanki oliwy z oliwek, musztarda, octy, i miód, i doprawić solą i pieprzem.
Dodać ziemniaki, zieloną cebulę i pietruszkę i wymieszać, aż ziemniaki są pokryte dressingiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.