Sałatka z kukurydzą i szparagami
Sałatka z kukurydzy i szparagów wymaga około 20 minut od początku do końca. Ten przepis daje 4 porcje po 282 kalorie , 10 g białka i 2 g tłuszczu każda. Za 3,7 dolara za porcję ten przepis pokrywa 24% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Ten przepis z Foodnetwork wymaga szparagów, octu ryżowego, kolb kukurydzy i cukru. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, wegetariańskiej laktoovo i wegańskiej . Sprawdza się dobrze jako dość droga przystawka. Wszystko wziąwszy pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 67% . Ta ocena jest solidna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Pierożki z kukurydzą, szczypiorkiem i cotiją w bulionie kukurydzianym i kokosowym , Muffinki kukurydziane ze świeżą kukurydzą i Sałatka ze szparagami, czerwoną cebulą i serem asiago .
Instrukcje
Napełnij duży garnek wodą, solą i doprowadź do wrzenia.
Włóż łuskaną kukurydzę do wrzącej wody i blanszuj ją przez 3 minuty, aż stanie się jasnożółta. Następnie wrzuć kukurydzę do kąpieli lodowej. W tej samej wodzie, w której blanszowano kukurydzę, blanszuj szparagi przez 1 minutę i wrzuć do kąpieli lodowej. W przypadku kukurydzy, po jej ostudzeniu, usuń ziarna z kolby ostrym nożem i pokrój szparagi na 1-calowe ukośne kawałki.
Do średniej wielkości miski włóż kukurydzę i szparagi.
W innej średniej wielkości misce wymieszaj cukier, ocet, sól i pieprz.
Skropić kukurydzę i szparagi.
Dokładnie wymieszaj i schłodź lub podawaj w temperaturze pokojowej.