Sałatka z krewetek z pomarańczą, czerwoną cebulą i awokado

Sałatka z krewetek z pomarańczą, czerwoną cebulą i awokado
Sałatka z krewetek z pomarańczą, czerwoną cebulą i awokado może być tylko bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przepis, którego szukałeś. Na 3,84 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 390 kalorii. Ten przepis służy 2. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz krewetkę królewską, sałatę little gem, sok z limonki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 24 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 96%, co jest spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Grillowana Sałatka Z Awokado, Pomidora, Czerwonej Cebuli, Sałatka z pomarańczowo-czerwoną cebulą, oraz Sałatka z pomarańczowo-czerwoną cebulą.

Instrukcje

1
Stań każdą pomarańczę na desce i odetnij skórkę i pestkę ostrym nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
2
Pomarańcze pokroić na 1 cm plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji4 Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
3
Ułóż sałatę na 2 talerzach. Awokado obrać na pół, następnie pokroić w plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
Garść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo PosiekanychGarść Zielonych Lub Czarnych Oliwek Dobrej Jakości, Grubo Posiekanych
4
Awokado ułożyć na liściach sałaty, a krewetki rozsypać na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka (6 Uncji)1 Szklanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka (6 Uncji)
1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)1/2 Szklanki Meksykańskiej śmietany (można Zastąpić Creme Fraiche)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
5
Podziel plastry pomarańczy, cebulę i liście kolendry między każdą płytką i bardzo lekko wymieszaj. Do dressingu, wymieszać sos do zanurzania i sok z limonki razem i doprawić czarnym pieprzem. Łyżką nad sałatką i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny

Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc

Sałatka w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Lapis Luna Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
Lapis Luna Chardonnay
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia51
Magazyn