Sałatka z kalmarów, ciecierzycy i chorizo
Jeśli u pacjenta występuje około 1 godzina do wydania w kuchni, kalmary, ciecierzyca & sałatka chorizo może być super bezglutenowe i bezmleczne przepis do wypróbowania. Na 3,28 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 368 kalorii. 79 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz gotowanie chorizo, ząbki czosnku, Ogromna pietruszka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest niesamowite. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Sałatka z ciecierzycy z Chorizo (garbanzos Aliñados Con chorizo), Ciepła sałatka z chorizo i ciecierzycy, oraz Ciepła sałatka z ciecierzycy, chorizo i papryki.
Instrukcje
Paprykę gotować w całości pod grillem, na grillu lub patelni, aż do całkowitego zwęglenia.
Paprykę umieścić w misce, przykryć talerzem, aż ostygnie, a następnie obrać, odsączyć i drobno pokroić. W dużej misce wymieszaj paprykę i wszelkie soki z ciecierzycą, pietruszką, chilli i czosnkiem. Odstawić.
Rozgrzać dużą patelnię do czasu palenia. Pracując szybko i ostrożnie, dodaj odrobinę oleju do miski, a następnie kałamarnicę. Smażyć przez około 30 sekund. Rozrzuć chorizo na kałamarnicy, nadal gotować przez 30 sekund więcej, a następnie przewinąć do miski z papryką. Całość doprawiamy solą i pieprzem, a następnie doprawiamy pozostałą oliwą, sokiem z cytryny i skórką z cytryny.
Wymieszać, ułożyć na talerzu i pozwolić wszystkim sobie pomóc.