Sałatka z jajkiem i boczkiem-Sałatka Lyonnaise

Sałatka z jajkiem i boczkiem-Sałatka Lyonnaise
Gotowane jajko i boczek Sałatka-Sałatka Lyonnaise może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 532 kalorie, 14g białka, oraz 47 g tłuszczu. Ten przepis służy 1. Na 1,27 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 295 osób. Ten przepis z prostych przepisów wymaga szalotki, soli i pieprzu, octu winnego i gotowanego jajka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Sałatka z cykorii, boczku i jajek gotowanych, Jajka Gotowane, Sałatka Z Boczkiem Z Indyka, oraz Letnia Sałatka Z Gotowanym Jajkiem.

Instrukcje

1
Gotować boczek: gotować dwa paski boczku na średnim ogniu, aż skończy się, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
2
Zdjąć z ognia, odcedzić nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym. Raz chłodny, chop.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
1
Kromkę chleba francuskiego lub włoskiego pokroić w kostkę. Tosty na średnim ogniu w małym rondlu z łyżeczką roztopionego masła. Nie mieszaj chleba, chyba że obrócisz się na inną stronę, gdy jedna strona zostanie upieczona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Włoski ChlebWłoski Chleb
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Kłusować jajko: kłusować jajko swój ulubiony sposób. Zobacz, jak kłusować jajko, aby uzyskać naszą rekomendację najłatwiejszego sposobu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
3
Zrób dressing: w małym słoiku wymieszaj oliwę z oliwek, ocet, musztardę, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
4
Złóż sałatkę: 
5
Warstw frisée, posiekany gotowany boczek, szalotki, i grzanki na talerzu sałatkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek GotowanyBoczek Gotowany
GrzankiGrzanki
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
6
Wlać sos do sałatki. Wierzch z gotowanym jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko GotowaneJajko Gotowane
7
Pożerać.

Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Gruener Veltliner i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem do sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do tartych winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować win Chardonnay z perspektywy czasu. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Win Chardonnay
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia2
Magazyn